Bisericile din Marea Britanie trebuie sa angajeze lideri de tineret care sunt homosexuali sau transsexuali


O noua ligislatie va starni o (alta) controversa in bisericiile evanghelice din Marea Britanie, conform noii legislatii `The Equality Bill`. Legislatia (in cauza) are ca scop imbinarea aspectelor descriminatori intr-un singur sablon pentru combaterea sau minimalizare conflictelor existente intre Biserica si Regatul Unit al Marii Britanii. Pana acum biserica era exclusa de o astfel de legislatie, insa in curand aceasta protejare va fi valabila doar pentru pastori, fortand liderii bisericilor sa accepte, ca lucratori de tineret sau pe posturi de administrare, homosexuali si transsexuali. Aceasta legistlatie va continua sa starneasca noi conflicte intre Guvernul Britanic si Biserica, in mod special pentru bisericile conservatoare din Marea Britanie. 

Pentru mai multe informatii, verificati site-ul www.christian.org.uk/equalitybill 

2 thoughts on “Bisericile din Marea Britanie trebuie sa angajeze lideri de tineret care sunt homosexuali sau transsexuali

 1. Daca se va intampla aceasta…atunci se va scoate din biblie,pasajul unde se vorbeste despre Sodoma si Gomora,sau se va considera ca nu mai este actual…(Geneza,cap. 19).Situatia este destul de grava la nivel de natiune si tot felul de judecati vor veni acolo,dar cu siguranta:”Domnul stie sa-i pazeasca si sa-i izbaveasca pe copiii Sai din orice situatie!”(2Petru,cap.2).
  Personal,ma doare inauntrul meu de aceasta situatie…
  Eu cred ca daca era voia lui Dumnezeu ca persoane de acelasi sex sa formeze un cuplu,la inceputuri,crea ,nu un barbat si o femeie…ci doi barbati.
  Probabil ca …se va scrie si”Evangelia dupa homosexuali”…sau mai rau…se va spune…ca s-a descoperit ingropata nu stiu unde o astfel de evanghelie,care dateaza de nu stiu cand…si asa mai departe.Totusi,eu cred ca vor fi inselati,numai aceia care au refuzat “Dragostea”lui Dumnezeu.
  Si stiti ceva?Noi vrem sa fim ,din punct de vedere al ascultarii si trairii cu Dumnezeu,ca si biserica primara,unde apostolii si ucenicii vesteau cu putere cuvantul lui Dumnezeu,dar…asta implica si prigoana,iar noua ni s-a dat harul,”caci este un har”,sa si suferim pentru Numele Lui.Toate acestea vor aduce suferinta si prigoana,dar..”CEL MAI MARE ESTE IN NOI”(1Ioan 4:4).Poate ca si acest aspect…”homosexualii la amvon”, face parte din “uraciunea pustiirii”…cu siguranta ca aceste personaje,inspirate de diavolul insusi,vor predica cum ca Isus ,avea porniri homosexuale si ca ucenicii se casatoreau intre ei…
  Imi este scarba sa ma mai gandesc…dar sa mai continui…?
  Fiecare din noi sa stie sa-si stapaneasca vasul in sfintenie,pentru ca …”nici hotii,nici sodomotii…nu vor mosteni imparatia lui Dumnezeu”.(1Cor.6:9,10,11).

 2. Mihaita Ana ->>

  Cuvintele scrise de tine au un mare adevar. Sa speram ca vom fi in stare sa combatem astfel de incidente. Credinta este credinta in momentul in care practicam ceea ce credem, altfel suntem niste oratori profesionali.

  Comentariul tau este de o valoare imensa. Continua sa fii alaturi de noi.

  Pe bisericata.com aceasta luna vom dezbate problema homosexualitatii (considerate sub tutela Generatiei Gay).

  Cu stima si respect,
  Cosmin Pascu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s