Ce sa nu faci daca vrei sa fii angajat


Cu siguranta ai avut si experiente neplacute cand ai dat interviuri pentru angajare. Din pacate, ce nu stii tu e ca exista posibilitatea ca tu insasi sa fi gresit, iar CV-ul tau sa fi fost numai bun pentru a lua jobul.

Ti-a trecut prin cap faptul ca angajatorul n-a putut sa te suporte? Pentru ca si el e om si are dreptul la o parere. Din pacate pentru tine, hotaratoare.

Exagerare

A sari calul nu e un lucru bun nici la interviul de angajare. A spune ca iti place sa citesti, sa te perfectionezi, e una, dar a spune ca nu e zi de Dumnezeu in care sa nu faci asta, e, cu siguranta, o exagerare care nu doar ca nu da bine, dar mai si enerveaza interlocutorul.

In plus, daca te-ar angaja, seful ar recunoaste fata de tine ca e mai mult decat naiv.

Exista un intreg set de intrebari pe care le poti pune si sa creezi impresia ca deja te vezi angajat, ceea ce, din nou, nu face decat sa enerveze seful sau pe persoana de la HR cu care stai de vorba. E ca si cum ei nu au niciun rol acolo, sau in niciun caz pe acela de a hotari daca meriti sau nu sa fii angajat.

Una dintre aceste intrebari “deplasate” este unde vei avea biroul si cum va decurge, cu lux de amanunte, ziua ta de munca.

Sa te simti prea confortabil

Chiar daca cel care te angajeaza sau ar putea sa o faca este de aceeasi varsta cu tine, asta nu inseamna ca e prietenul tau si ca puteti face schimb de retete de infrumusetare a tenului.

A vorbi prietenos si a face putina aconversatie este o idee agreata, pentru a se sparge gheata. Dar de aici pana la a ajunge sa iti complementezi potentialul sef e cale mult prea lunga si risti sa fii inteles gresit.

Ai grija la amanuntele importante

Crezi sau nu, exista o gramada de persoane care gresesc numele companiei in corespondenta premergatoare interviului sau chiar la interviu. Sunt si candidati care nu stiu cun exactitate titultura postului.

E o dovada de lipsa de respect, ce nu va face decat ca CV-ul tau sa ajunga la gunoi, indiferent de cat de stralucite sunt abilitatile tale.

Nu destainui mai mult decat trebuie

Daca miercurea, spre exemplu, trebuie sa-ti iei copilul de la scoala mai repede pentru a-l duce la orele de balet/patinaj etc., nu e nevoie sa mentionezi asta de la prima intalnire cu angajatorul.

Daca va considera ca esti potrivit pentru jobul la care aplici, se va ajunge la o intelegere care sa va avantajeze pe amandoi. Nu povesti prea multe despre viata personala la interiu.

Continua aici
Sursa, ziare.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s