Antibioticul care intarzie imbatranireaUn tip de antibiotic incetineste imbatranirea la animale, dupa cum arata trei studii efectuate in paralel de cercetatorii americani. Nu se stie inca daca efectele sunt valabile si la oameni.

Substanta numita rapamicina, utilizata pentru inhibarea sistemului imunitar la pacientii care au suferit un transplant si in tratamentul anumitor tipuri de cancer. Durata vietii soarecilor tratati cu acest antibiotic a crescut cu 14% in cazul femelelor si cu 9% in cazul masculilor, arata studiile publicate in revista “Nature”, potrivit New York Times.

Specialistii recomanda insa ca medicamentul sa nu fie folosit inca, fiind nevoie de teste suplimentare pentru a determina daca incetineste imbatranirea la oameni si in ce doza trebuie administrat. In plus, cercetatorii nu stiu inca daca medicamentul doar intarzie dezvoltarea tumorilor sau intarzie procesul de imbatranire in sine.

Medicamentul si-a facut efectul chiar daca soarecii nu au primit tratamentul decat dupa ce au trait 600 de zile (echivalentul a 60 de ani traiti de un om). Majoritatea tratamentelor pentru prelungirea vietii, precum dietele cu putine calorii, trebuie aplicate inca de la inceputul vietii pentru a avea vreun efect.

Sursa, ziare.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s