Uimit de realitatea moderna


Traim in timpuri nesigure si deprimante. Din stanga sau din dreapta suntem imprejurati de o tragedie economica si sociala. Fiecare disperam, de pe o zi pe alta la scoala, la liceu, la facultate, la locul de munca, la piata sau in biseirca, in famile sau chiar pe strada. Oricare ar fi contextul in care ne regasim, cu totii sutem aglomerati si surprinsi de un prezent al sugrumarii econimice. Totusi, experientele vietii ne reamintesc ca orice problema are o solutie temporara si alta vesnica.

Nu dispera cand viata este grea…

Reactia persoanelor ce se afla intr-o situatie depresanta dispera sau chiar aleg optiunea sinuciderii. In vest (si pe alte continente) observam o crestere in numarul celor ce experimenteaza realitatea sugrumarii si care, ca si rezolvare a problemelor economice si familiare, aleg sinuciderea pentru stoparea acestor disperari.

Deoarece traim intr-un context economic neplacut este necesar sa dezvoltam o relatie de partneriat prin care sa cautam sa ne incurajam unii pe altii. Mult mai mult, in astfel de momente trebuie sa ne amintim ca Dumnezeu ne-a chemat sa nu ignoram (sau sa uitam) promisiunile si planul Sau suprem cu privire la copiii Sai. Defapt, singura diferenta intre cei rascumparati prin Cristos si cei nerescumparati este speranta pe care Dumnezeu ne-a oferit-o in Cuvantul Sau.

Nu uita Cuvantul lui Dumnezeu…

Cartea Proverbelor ne readuce aminte de promisiunea lui Dumnezeu fata de cei care asculta Cuvantul Sau prin implinirea Acestuia. Daca observam cu atentie in contextul cartii Proverbelor, cu siguranta vom semnala ca binecuvantarile lui Dumnezeu se vor aplica doar celor care vor implinii Cuvantul lui Dumnezeu. Este important sa scoatem in evidenta ca implinirea acestui Cuvant scoate la suprafata credinciosia ascultatorului inaintea lui Dumnezeu. Astfel dar, ascultarea reprezinta smerenie si teama, speranta si siguranta, un viitor si o consolidare in promisiunile lui Dumnezeu.

In loc de disperare sau apelarea la sinucidere, copiii lui Dumnezeu trebuie sa-si pastreze intreaga viata si conextul acestora inaintea prezentei lui Dumnezeu.

Scris de Cosmin Pascu

One thought on “Uimit de realitatea moderna

  1. Am citit undeva ca atunci cand il ignori pe Dumnezeu tendinta este ca sa ceri celorlalti sa tina locul lui Dumnezeu (bineinteles, indirect). Si nu asta este scopul pentru care au fost creati. Deoarece prietenii sau cei din familia noastra nu ne pot stampara setea dupa Dumnezeu din sufletele noastre, reactia normala este sa devenim intoleranti, plini de resentimente, si, in cele din urma vom gandi ca nu mai avem nici un scop in viata…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s