Ce s-ar intampla daca Dumnezeu si-ar lua concediu?


“Exista 2 mari tragedii in viata: una este sa nu obtii ceea ce iti doresti, si a doua, sa obtii ceea ce iti doresti.”(George Bernard Shaw)

Citeam de dimineata despre mama unui tanar care suferise un atac cerebral si acum necesita o operatie pe creier care este foarte scumpa. Mai degraba suparat si dezamagit, decat revoltat, acest tanar afirma ca “din pacate Dumnezeu e cel ce decide cine moare si cine nu”… Din pacate…

Cum ar fi daca n-ar decide Dumnezeu? Unul din filmele mele preferate, “Bruce Almighty” arata o varianta. Ce s-ar intampla daca Dumnezeu si-ar lua concediu si ar decide oamenii in locul Lui? Cum ar arata lumea asta daca n-ar mai muri nimeni? Daca miilor de copile care raman insarcinate “accidental” la 17 ani le-ar disparea pur si simplu pruncii din burta? Cum ar arata lumea asta daca in fiecare saptamana s-ar imparti premiul ala de 5-6 mil de euro de la loterie la 500000 de oameni? Cum ar arata o lume in care toate fetele ar arata ca Agelina si toti baietii ca Brad? Cum ar arata o facultate in care nici un student n-ar avea nici o restanta, ci toti ar avea numai note de 10? Cum ar arata strazile pline doar de Q-uri si de X-uri? Ce s-ar construi in loc de spitale? Cum ar fi daca fiecare ar fi iubit de cine ar vrea? Cum ar arata o lume in care fiecare ar putea trasni cu un fulger pe oricine? Cum ar arata lumea daca ar fi moarta capra vecinului, si vaca mea ar avea 8 tate si 3 coarne? Cum ar fi un meci de fotbal in care castiga ambele echipe, si deasemenea ambele pierd? Cum ar arata aurolacii aia de la Gara de Nord in niste Penth-Hausuri prin Miami? Cum ar fi daca am fi toti cei mai buni la toate? Cum ar arata daca Dumnezeu ar da Ctr+A si YES la toate rugaciunile? Cum ar arata lumea in care Dumnezeu nu s-ar mai implica?

Continua aici …
Sursa, artistu05.wordpress.com

4 thoughts on “Ce s-ar intampla daca Dumnezeu si-ar lua concediu?

  1. Da Artiom, dar cu uratenia ei a reusit sa-si stranga o avere asa micuta, de si-a permis saptamana trecuta sa doneze 1 mil de euro, sau dolari, nu mai stiu exact.

  2. Cred că sunt două situaţii care pot fi discutate pe marginea acestui subiect.

    1. Dumnezeu poate “ieşi din scenă” în sensul că pedepseşte oamenii lăsându-i în voia minţii lor blestemate şi aceasta e cea mai groaznică pedeapsă. Binecuvântările care vin din mâna Lui vor fi o nenorocire şi blestem pentru un om care este pe calea pierzării pentru că el se foloseşte de ele şi totuşi ajunge în iad.

    2. Dumnezeu nu poate ieşi din scenă niciodată şi în nici un fel pentru că toate lucrurile din cer, de pe pământ sau de sub pământ – absolut tot ce există – se ţine prin suprema şi suverana voie a lui Dumnezeu.

    În concluzie, ceea ce vedem în secolul în care trăim noi, este refuzul lui Dumnezeu de a se implica acţionând pentru stăvilirea răului aşa cum o făcea altădată şi ăsta e lucrul care ar trebui să ne plece genunchii

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s