10 thoughts on “Un martor explica ce sa intamplat cu Lucian Bartos

 1. Nu stiu cum se simte baiatu asta, cred ca pe loc a fost socat si abia dupa o vreme a inceput sa realizeze ce i s-a intamplat cu adevarat. In locul lui, mi-ar veni imposibil de greu sa-l iert pe acest lucian care s-a sinucis pentru ca m-a marcat pe viata… putea sa cada pe el pentru Dumnezeu. Nu stiu ce motive a avut sa se sinucida si nici nu ma intereseaza, dar iresponsabilitatea si ignoranta pentru cei din jurul tau ma infurie la maxim. Acum asta o sa traiasca toata viata lui cu episodul asta in minte..ca unu s-a sinucis langa el improscandu-l cu creierii… Sper sa-i dea Dumnezeu puterea sa-l ierte.

 2. DUMNEZEU NU TINE CONT DIN CE RELIGIE FACI PARTE

  Nu stiu ce sa mai cred despre lucruri atat de jalnice/dureroase/mai putin ortodoxe, care au ajuns sa se intample si in cultele neoprotestante. Sa aiba atat de mare putere Satana? Da, sa stiti ca are.

  “… Si nu este de mirare, caci chiar Satana se preface intr-un inger de lumina. Nu este mare lucru dar, daca si slujitorii lui se prefac in slujitori ai neprihanirii. Sfarsitul lor va fi dupa faptele lor.” 2 Corinteni cap. 11: 14-15 ;

  “… Sa nu-ti faci chip cioplit, nici vreo infatisare a lucrurilor cari sunt sus in ceruri,sau jos pe pamant, sau in apele mai de jos decat pamantul. Sa nu te inchini inaintea lor, si sa nu le slujesti; caci Eu, Domnul, Dumnezeul tau, sunt un Dumnezeu gelos, care pedepsesc nelegiuirea parintilor in copii pana la al treilea neam si la al patrulea neam al celor ce Ma urasc, si Ma indur pana la al miilea neam de cei ce ma iubesc si pazesc poruncile Mele.” Exodul cap. 20: 4-6 ;

  “… care Isi tine dragostea pana in mii de neamuri de oameni, iarta faradelegea, razvratirea si pacatul, dar nu socoteste pe cel vinovat drept nevinovat, si pedepseste faradelegea parintilor in copii si in copiii copiilor lor pana la al treilea si al patrulea neam !” Exodul cap. 34: 7 ;

  “… Domnul este incet la manie si bogat in bunatate, iarta faradelegea si rasvratirea ; dar nu tine pe cel vinovat drept nevinovat, si pedepseste faradelegea parintilor in copii pana la al treilea si la al patrulea neam.” Numeri cap. 14: 18. Si exemplele pot continua.

  Nu este bine sa te bucuri, si nici nu ma bucur de raul nimanui, dar am ales sa dau cateva texte din Biblie in comentariu anterior, la fapta de sinucidere a unui fiu de pastor baptist, deoarece si in Biserica Penticostala Zervesti, de ceva timp, se intampla lucruri care dau de gandit la multi.

  “… Binecuvantati pe cei ce va prigonesc: binecuvantati si nu blestemati. Bucurati-va cu cei ce se bucura; plangeti cu cei ce plang. Aveti aceleasi simtaminte unii fata de altii. Nu umblati dupa lucrurile inalte, ci ramaneti la cele smerite. Sa nu va socotiti singuri intelepti.” Romani cap. 12: 14-15.

  Cu aproape doua saptamani in urma, Beuca Florica, vaduva din Biserica Penticostala Zervesti care a fost numita de pastorul Bogdan Alexandru pe considerentul de rudenie (sora cu socrul lui) si ca prezinta incredere, in urma scandalului/bataii din biserica, sa se ocupe de pregatirea (framantare si cocacere) painii pentru actul Cinei, a cazut a doua oara de la inaltime (dupa o scara), si spre deosebire de prima data cand a avut rupta si pusa in ghpis numai o mana, acum si-a rupt amandoua mainile pe care le are puse in ghips, si s-a lovit foarte rau si la cap. Daca lovitura de la cap era putin mai tare, era fatala. Va puteti imagina un membru penticostal cum umbla pe strada sau merge la biserica cu amandoua mainile in ghips? Poate sa spuna cineva cu ce se mai deosebesc penticostalii de lume (ca ei spun ca sunt mai sfinti)?
  De ce a ingaduit Dumnezeu sa vina aceasta durere peste un lucrator al Domnului? Sa nu fi fost curate aceste maini care framantau painea pentru Cina? Sa fi stiut Dumnezeu aceste lucruri facute de vaduva: cum a vandut la magazin cu aceste maini tigari si bautura, cum a jurat stramb la procesul de la Judecatoria Caransebes, ca a taiat lemne din gardurile cetatenilor din comuna si apoi le-a vandut in Caransebes si lista ar putea continua. Sa nu mai fie fost alta vaduva in biserica, daca vaduva pastorului care a decedat in anul 1994 nu a vrut sa mai pregateasca “impartasania”? Pastorul bisericii i-a stiut toate aceste indeletniciri. Sa o fi numit pastorul, deoarece stia caci cu asa fapte facute nu-i spune/reprosa niciodata de banii si materialele de constructie furate de la biserica!

  Tot cu putin timp in urma, pastorul Bisericii Penticostale Zervesti Bogdan Alexandru, era aproape sa cada cu o masina Volkswagen de ultima generatie intr-o prapastie, dar spune ca i-a aparut Biblia pe capota masinii, si atunci s-a speriat si a oprit masina imediat in marginea prapastiei. Si acest pastor a vrut sa se sinucida pentru faptele sale, si a fost de mai multe ori si el la cabinetul unui medic psihiatru deoarce are cosmaruri noaptea!

  Pentru faptele/pacatele facute cu buna stiinta de catre o persoana sau un grup de persoane (chiar daca sunt ei si pastori), ar trebui sa raspunda/sa plateasca cei ce le fac cat sunt in viata pentru ceea ce fac, in cazul in care nu vor sa-si recunoasca pacatele facute, nu sa fie pedepsiti copiii impreuna cu urmasii lor care sunt nevinovati.

  Din monitorizarea atenta a unor persoane pe o perioada de mai multi ani, printre care si pastorii penticostali Bogdan Alexandru, Coroban Titus, Pavel Rivis Tipei, care s-au imbogatit furand banii din biserici (banul vaduvei si al orfanului/porunca a opta – lipseste din Decalogul Penticostal!) am observat ca din vocabularul acestora notiunea de pacat le lipseste cu desavarsire. Cei mai sus-mentionati, cat si multi altii care mai sunt ca ei, predica in biserica enoriasilor numai despre suferinta, numai despre milostenie, declansand starea emptionala a enoriasilor pentru a fi darnici la biserica, adica pentru pastori, si apoi enoriasii sa taca, sa sufere, chiar daca sunt in nevoi. Daca cineva di biserica indrazneste sa le atraga atentia, atunci pastorii le dau urmatoarele replici: “pe mine m-a pus pastor Dumnezeu”, “eu raspund numai in fata lui Dumnezeu de ceea ce fac”, “na-i incredere in mine!”, “vrei sa-mi iei locul !”, “esti un razvratit?”, “esti un nemultumit!”, si multe altele, …. pana te bat si te scot afara din biserica.

  Prima data, cand pastorii au constiinta curata, fura foarte putini bani din biserica, ca sa nu observe nimeni. Daca prima data cand pastorii fura, i-ar observa cineva si le-ar atrage atentia, atunci pastorii nu ar mai fura si s-ar cai de fapta, deoarece au inca constiinta curata si vad ca au pacatuit. Daca nimeni din biserica nu le face observatie, si zic ei (pastorii) “vad ca Dumnezeu nu m-a pedepsit pentru ce-am facut/banii luati”, atunci incearca si a doua oara putin mai multi bani sa fure, si a treia oara si mai multi bani sa fure, pana cand acest lucru/pacat devine obicei pe care pastorii il salveaza in memorie ca un lucru obisnuit, fara de care nu mai au liniste si nu mai poate dormi noaptea daca nu il mai practica.

  Dupa ce pastorul a furat de mai multe ori, si de fiecare data din ce in ce mai multi bani din biserica, vazand ca nu l-a pedepsit Dumnezeu cu nimic, atunci el numai are /rusine/constiinta fata de nimeni, fura in vazul tuturor, si daca cineva ii face vreo observatie este in stare sa-l arunce/azvarle un iad. Si … in modul acesta, pastorii penticostali (nu chiar toti, ca se supara din nou pastorul Laurentiu Balcan) fura din biserici tot ce prind/cat pot, fara a considera ca lucrul acesta este vreun pacat.

  EI, PASTORII, CONSIDERA UN LUCRU/FAPTA CA ESTE “PACAT”, DOAR ATUNCI CAND A VENIT PEDEAPSA DE LA DUMNEZEU PESTE EI !!

 3. mai fratilor ce huruit se aude pe aici .rezolvativa problemele in ograda voastra in NUMELE DOMNULUI va rog.

 4. Domnilor, nu inteleg cum puteti voi, niste crestini, sa postati asa un clip, a la ‘Evenimentul zilei’ pe internet. Dincolo de comentarii, negative, pozitive, neutre, etc, sa ne aratati cum lui L. i-au ‘zburat (the brain)’ mi se pare lipsit de orice (…)! Ce a fost a fost! Ce sens are sa mai ne aduceti aminte povestea asta? Va rog, pentru numele lui Dumnezeu, aveti bunavointa sa stergeti clipul. Nu foloseste nimanui. (Moreover, daca cineva este bolnav psihic, ma indoiesc ca mai mai e capabil sa mai aiba vreun discernamant ca sa aleaga modalitatea mortii).

 5. Salut Cris,

  Vestea despre care vorbesti tu a fost publicata cu cateva luni in urma si a ramas ca arhiva. Totusi, nu cred ca trebuie sa reactionam atat de dur fata de ceea ce se intampla – pana acolo incat trebuie sa protejam (sau sa ascundem) o anumita informatie.

  Cu stima si respect,
  Cosmin Pascu

 6. MJ a fost tratat cu mai mult respect, decat Lucian Bartos, in clipul prezentat mai sus. Pentru Dumnezeu, nu realizati ca vorbim de o tragedie, ca nu conteaza ce religie ar fi, ci exista o demnitate umana fundamentala care trebuie respectata si exista o latura privata a vietii, la care are drept fiecare om. Daca as fi in locul parintelui lui Lucian, m-as simti extrem de lezat. Nu as permite un asemenea video sa circule. Nu este posibil. De aceea faceti ce stiti si opriti astfel de documentare. Luati modelul celor care au prezentat mesajele la inmormantarea lui Lucian: mult tact, bun simt si respect. Multumesc.

 7. Hristos ne-a poruncit sa ne iubim unii pe altii; ne-a spus ca avem acelasi Tata si deci suntem frati in Domnul. Mai mult, chiar daca n-am fi frati cu toti oamenii, suntem chemati sa-i iubim pe toti, inclusiv dusmanii nostri…Daca ar fi fost fratele tau in aceasta situatie, ai mai fi publicat acest video (si l-ai fi tinut in continuare in arhiva?)? Nu! dar asa, cum nu este, nu conteaza, nu? ‘Nevoia de informatie’ e mai importanta decat dragostea de frati si iubirea de oameni (2 Petru 1 v7)…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s