Un student s-a aruncat de la ultimul etaj al Politehnicii din Timisoara


Cu cateva minute in urma am primit o veste… o veste cutremuratoare… fiul lui Emil Bartos, un pastor baptist, s-a sinucis…
Tanarul s-a stins in fata colegilor, care povestesc socati ca de o vreme tanarul nu mai era in apele lui. Baiatul de 22 de ani nu isi revenise dupa moartea mamei sale, care a murit intr-un accident de masina.

Desi parea ca a depasit momentul, in realitate adunase o multime de restante si era in pericol sa repete anul.

Bunica lui il descrie ca pe un baiat linistit si foarte atasat de familie.

Tatal, pastor baptist, si-a luat sotia si cei sase copii si au plecat cu totii in America. Numai el nu s-a adaptat vietii de acolo. S-a intors in tara, desi ai lui au ramas peste ocean. A suferit teribil din ziua in care mama lui s-a stins.

Desi nu au nici un dubiu ca Lucian s-a sinucis, anchetatorii din Timisoara incearca sa afle macar pentru linistea apropiatilor ce s-a intamplat cu el de a luat aceasta decizie.

Pana acum n-a fost gasit niciun nici un de adio prin care tanarul de 22 de ani sa-si explice acest ultim gest. Desi de loc din Oradea, Lucian statea la Timisoara, impreuna cu sora lui. Cu toate ca erau apropiati, se pare ca nici macar ei nu i-a impartasit gandurile negre. Tatal studentului, care se afla acum in tara, se va ocupa de inmormantare.

Sursa: Stirile ProTV

9 thoughts on “Un student s-a aruncat de la ultimul etaj al Politehnicii din Timisoara

 1. Simt că trebuie să ripostez, cu tot respectul, faţă de astfel de posturi – ştiri.

  Pe lângă faptul că PRO-TV şi alţi oameni care au făcut cunoscute detalii din viaţa privată a familiei şi a băiatului care şi-a luat viaţa – detalii care nu ar fi trebuit să fie făcute publice pentru că nu au de-a face cu noi, pe lângă asta, blogerii care îşi spun creştini contribuie şi ei la această publicare de detalii care nu trebuiesc făcute publice.

  Această veste nu este o ştire creştină, nu este un lucru care ne priveşte şi nici nu este o “întâmplare” care trebuie lansată prin afirmaţii explozive şi abuzive. Dacă ProTv a făcut public lucruri din viaţa privată a familiei, nu cred că era nevoie să le împrăştiem şi noi pe tot spaţiul virtual.

  M-aş bucur să se ia o atitudine faţă de astfel de abuzuri ale intimităţii familiei care este lovită teribil şi dezastruos de această tragedie deja. Cu siguranţă că acest păstor şi familia lui nu au nevoie de ajutorul nostru în a răspândi astfel de lucruri pe internet.

  Cu părere de rău, Andrei

 2. Andrei, desi stirea este foarte tragica, nu cred ca este incorect sa inregistram sau sa mediatizam ceea ce s-a intamplat. In urmatoarele luni va trebui sa recunoastem ca fie ca suntem sau nu crestini, fiecare om este supus presiunilor existente atat in societate cat si in familie, cat si in biserica. Fiecare trebuie sa fim constienti, ca astfel de cazuri ar trebui sa ne arate cat de important este sa ne ingrijim de aspectul emotional si spiritual al celor tineri.

  Lucrez in sfera studenteasca si astfel de cazuri sunt tragice si foarte dureroase, insa orice rezultat ca si cel prezentat pe bisericata.com si pro-tv scot in evidenta dificulatile intalnite in viata tinerilor si a studentiolor.

  Cu stima si respect,
  Cosmin Pascu,
  http://www.bisericata.com

 3. Duhul Sfant sa mangaie familia, prietenii si pe toti cei ce sufera in aceasta dureroasa situatie, atat in zilele aceastea cat si pe viitor cand durerea va reveni!

 4. Andrei asta chiar ca tine de Viata Crestina. Uite ca Crstinii nu s-ar fi rugat pentru fratele Emil daca nu ar afla aceasta stire. Dumnezeu a primit mii de rugaciuni pentru fratele Emil

 5. ne place sau nu s-a intamplat o tragedie.cred ca este mai degraba un subiect de rugaciune decat de discutii,totusi ca mama eu refuz sa cred ca acest baiat s-a sinucis,mai ales ca nu exista nici o dovada in acest sens.ce s-a intamplat cu el numai Dumnezeu stie.o sa-mi argumentez pozitia.faptul ca moartea mamei sale l-a tulburat denota ca o iubea si o respecta.fiind crescut intr-o familie evanghelica stia f.bine ca prin sinucidere nu-si va mai revedea mama niciodata.nu cred ca a renuntat la nadejdea revederii asa usor.nu cred ca ar trebui sa cadem in capcana celui rau cu aceiasi usurinta ca si cei care nu ne cunosc, si sa judecam lucrurile superficial.numai Domnul stie ce s-a intamplat cu adevarat asa ca numai El este singurul care poate sa le judece.va indemn cu toata dragostea sa va rugati din toata inima pentru aceasta familie greu incercata.

 6. Cu durere in suflet ca mama as vrea sa accentuez faptul ca ar trebui sa ne acupam mai mult de starea emotionala si spirituala a tinerilor .Ei sunt cei mai vulnerabili cel mai usor de manipulat cei mai inocenti Este adevarat caci nu avem noi dreptul sa judecam in acest caz numai bunul D-zeu stie Ma rog ca D-mnul ISUS sa intareasca familia si sa-i poarte in carul Lui de biruinta .

 7. Am si eu o intrebare: care este baza biblica pe care spunem ca cine comite sinucidere merge in iad?

 8. Deschidem cartea la 2 SAMUEL 17;23 si vedem acolo ca Ahitofel sa spanzurat (sinucis) apo CEI DE ACOLO l-au ingropat la mormantul tatalui sau! Trecem mai departe si gasim ca si Zimri sa autosinucis cu foc! si ajungem si in NOUL TESTAMENT la Matei 27:5 unde Iuda : “..sa spanzurat”
  Ultima data gasim in F.A.16 pe temnicer cand a vrut sa se sinucida DAR …Petru ia spus : SA NU-TI FACI NICI UN RAU !!!!
  Domnul este VIATA si EL o da si EL o ia
  Deciazia nebuna a unora nu este de la Domnul,ci de la cel rau INSA nu ai dreptu sa-ti iei viata cu nici un chip! ACUM NU FACEM CAZ LA ACEL COPIL! E pentru viitor!
  Gestul lui il va analiza Domnul si nu noi!
  SA FIM ALATURI DE FRATELE NOSTRU CARE TRECE PRIN ACEASTA INCERCARE!
  TOTI cei ce NU ASCULTA CUVANTUL vor merge in IAD!
  Si cel ce fura si cel ce sa sinucis.
  Sa veghem asupra noastra sa nu cadem in IAD.
  Cred ca ni sa dat altceva de facut SI ANUME SA INMULTIM TALANTII si nu sa facec CAZ de un caz!
  Domnul sa fie cu noi si sa ne tina in picioare pana la venirea Lui!

 9. “ucenicii” – apreciez raspunsul tau. Cu tot respectul, dar mi/ne-ai dat 4 cazuri de oameni din Biblie care s-au spanzurat; si mi-ai spus ca Dumnezeu da viata si tot El o ia (Ioan 6:33, Iov 33:4, etc). Si?… Nu zice in nici unul din pasajele acestea ca cine se sinucide merge in iad si nici macar nu se presupune faptul acesta. Nu incerc sa incurajez sinuciderea. Absolut Deloc!! E o Foarte Mare Gresala!! E si maine o zi si Dumnezeu poate sa faca minuni in timp ce tu dormi ca si pentru Petru care dormea inainte de executia lui… care nu a mai avut loc. Nici nu incerc sa fac pe “avocatul diavolului.” Vreau insa, sa dau valul la o parte de pe ceva ce stim ca e asa pentru ca “asa ni s-a spus.” Si cand il dau nu gasesc continut logic. Nu sustin ca cine se sinucide merge in iad sau in rai. Incerc doar sa gasesc baza biblica si nu reusesc. Alte pasaje biblice sau pareri? Daca tu sau altii au le-as aprecia – insa nu vreau sa se supere nimeni daca le pun la test. Sunt un sceptic sincer dar si convertit! 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s