Vreau sa fiu un pastor bun – integritatea


In secolul XXI auzim discutandu-se foarte putin, intre crestini, despre cuvantul integritate. Acest cuvant nu reprezinta doar caracterul unui pastor adevarat, ci si lucrarea acestuia. Un pastor care doreste sa fie intergu se lasa, intotdeauna, sa fie cunoscut atat in biserica cat si in societate. Integritatea unui pastor este castigata si mentiunta de deciziile si de lucrarea pe care o indeplineste in jurul oamenilor. Pentru a fi intergu inaintea lui Dumnezeu, care ne-a chemat in aceasta lucrare, trebuie sa ne asiguram, fiind constienti de acest adevar, ca Dumnezeu priveste asupra caracterului si asupra lucrarii la care am fost chemati. Poate ca, in gandirea si practica noastra, i-am putea insela pe oameni, insa nu la fel se poate spune despre Dumnezeu. Dumnezeu nu poate (si nici nu se lasa) sa fie controlat de oameni sau de concepte omenesti. Dumnezeu este Dumnezeu, iar noi suntem fiinte create pentru a se subordona Creatorului, care nu este doar Dumnezeu, ci si un bun Pastor.

Una dintre cele mai surprinzatoare lectii ale Vechiului Testament este tema de mai sus. Fiecare slujitor chemat de Dumnezeu s-a confruntat cu diferite cazuri si situatii, prin care, intergritatea acestora a fost trecuta prin firamentul integritatii divine. Ne-am insela daca nu am realiza (sau chiar recunoaste) ca omul percepe conceptul integritatii divine cu o dificultate destul de ridicata. Observam acest procentaj ridicat in viata lui Moise, Iacov, David, Solomon, Petru, etc.

Cand ne gandim la integritate, ne gandim la urmatoarele aspecte: (www.webdex.ro)

a) Transparenta – insuşirea de a fi transparent. Un mod de lucru, principiu al unor conducatori sau organe conducatoare de a face cunoscuta public, in permanenta, intreaga lor activitate.

b) Incredere – Actiunea de a (se) increde si rezultatul ei; sentiment de siguranta fata de cinstea, buna-credinta sau sinceritate a cuiva; credinta. Om (sau persoana) de (mare) incredere = persoana careia i se poate incredinţa orice secret, orice misiune.

c) Onestitate / Corectitudine – Calitatea de a fi correct si o tinuta sau purtare corecta.

d) Amabilitate – Bunavoina; politeţe si o comportare amabila

e) Modestie – Care manifesta o atitudine rezervata fata de propriile merite; lipsit de ingamfare. Are are o atitudine simpla; lipsit de pretenţii. Este simplu si fara fast.

Cartea Tit si Timotei 1 si 2 ne arata caracteristiciile unei persoane chemate sa pastoreasca Biserica lui Cristos pe plan local. Investigatia urmatorului articol va continua sa scoata la suprafata caracterul unui pastor bun.

Scris de Cosmin PascuVezi si: Vreau sa fiu un pastor bun 1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s