Intentia conteaza !


 

 

Este unul dintre cele mai raspandite sloganuri prin bisericile noastre. Ne este foarte drag pentru ca are capacitatea de-a acoperi orice gafa si lipsa de profesionalism. Nu conteaza cat de prost iese piesa muzicala pe care cineva o prezinta, sau mai grav, mesajul pe care altcineva il supune atentiei enoriasilor, cu pretentia ca a primit inspiratie directa de la Dumnezeu, incompetenta lor poate fi mereu scuzata de o simpla fraza, pe care am auzit-o cu totii de-atatea ori incat o stim pe dinafara… Intentia conteaza! Am doua intrebari aici: 1. Care este realitatea din spatele intentiei ? si 2. Pentru cine conteaza ea?  Sa le iau  pe rand si sa incerc si sa aduc niste posibile raspunsuri.

1. Care este realitatea din spatele intentiei ?    Cu totii am avut cel putin odata ocazia de-a participa la vreo nunta, sau aniversare, sau botez, sau bridal shower ( pentru cei din Romania asta este o petrecere in care viitoarea mireasa primeste cadouri de la prietenele si cunoscutele ei, cadouri cu scopul de-a o ajuta in intemeierea familiei. ) pentru vreun cunoscut sau prieten mai indepartat, sau chiar o rudenie cu care in conditii normale nu avem prea multe in comun. La toate aceste evenimente se obisnuieste sa se faca o multime de cadouri,  si decat cu mici exceptii, ( oameni cu obrazul cu adevarat gros ) cam toata lumea se conformeaza. Am observat ca, cu cat persoana onorata este mai departe de inima datatorului, cu atat cadoul este mai semnificativ.( in sensul  peiorativ al termenului desigur ! ) De ochii si gura lumii trebuie dat ceva, ca sa arati bine, sa ramai un om de onoare. Daca faci cadou pentru singura ta fiica cu ocazia nuntii ei, sunt sigur ca vei avea grija, si vei depune tot efortul sa fie ceva cu adevarat de valoare, ceva remarcabil si memorabil. Nu tot asa este si cu nepoata varului din partea sotiei cu care esti certat de 15 ani, si mi se pare normal ca lucrurile sa stea asa. Totusi calitatea si valoarea cadoului tradeaza invariabil ce simti cu adevarat pentru persoana careia il oferi. Nu este diferit nici in cazul lui Dumnezeu. Daca mergi pe principiul, ( total neprincipial de altfel! ) ca la Dumnezeu orice e bun, orice este acceptat cu bucurie, in spatele intentiei cu care ai oferit darul s-ar putea sa stea o realitate de speriat in care tu il confunzi pe Stapanul cerurilor si al pamantului cu un milog la care orice i-ai da este binevenit. De ce nu ai cerut-o pe sotia ta in casatorie cu un ciob de sticla in loc de diamant ?   Ce te-a determinat sa investesti? – Dragostea ! Interesant ca in timp ce ne stim adapta cadoul la statutul social al celui caruia il adresam, cand este vorba de Dumnezeu nu vedem aceasta nevoie.

Continua aici …
Scris de Chris 

 

4 thoughts on “Intentia conteaza !

  1. deci nu inteleg ce religie sunteti. sunteti de la : speranta vie , martori lui ehova sau de la amec?

  2. Poate ca e bun si ciobul de sticla la ceva….:)
    Problema e ca de cele mai multe ori asta primeste “saraca” mireasa dupa nunta…
    asa ca mai bine l-ar primi inainte, ca sa ii dea de gandit…..

  3. cum era vorba aia – drumul spre iad e pavat cu intentii bune? stiu ca e folosita expresia in alt context, insa poate, ca o puteam aplica putin si aici. Lipsa de profesionalism cu care faci lucrurile (vorbind la modul general), nu dovedeste macar putin cat de mult esti gata sa muncesti si sa te chinui pentru Dumnezeu? Intentii fara sudoare, inseamna superficialitate, si superficialitatea n-are nimic crestinesc in ea. Ai punctat idei faine in articol :p

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s