Vreau sa fiu un pastor bun 1


Un pastor bun este o persoana care indeplineste anumite responsabilitati inaintea lui Dumnezeu si inaintea oamenilor asupra carora este ales sa pastoreasca. ‘Cum putem cunoaste un pastor bun?’ va fi tema urmatoarelor articole. Cosmin Pascu si bisericata.com te vor ajuta sa intelegi care sunt caracteristicile unui pastor adevarat.

Pentru inceput vom privi la unul dintre cele mai importante si esentiale distinctii oferite unui pastor eficient. Aceasta distinctie nu este oferita oricarei persoane, insa fiecare persoana este chemata sa se spunua acestei autoritati.

Un pastor bun este un pastor chemat

Cu siguranata va intrebati care este motivul pentru care am ales sa incep cu aceasta distinctie inalta si nu cu altele? Raspunsul acestei intrebari se regaseste in ceea ce stabileste Dumnezeu pentru Biserica Sa, alcatuita din frati si surori, care la randul ei a fost rascumparata si asezata in Cristos Isus. Inca de la inceput putem observa strategia si metodologia folosita de Dumnezeu in chemarea slujitorilor Sai in lucrare. Observam in Cuvantul lui Dumnezeu ca imaginea biblica a chemarii unei personae, intr-o pozitie de conducere, incepe cu Dumnezeu. In alte cuvinte, Dumnezeu este Cel care cheama slujitorii in lucrare. Astfel dar, daca Dumnezeu cheama un pastor dupa inima Sa, acel pastor este alesul lui Dumnezeu pentru o lucrare specifica. Dumnezeu isi alege slujitorii bazanduse pe anumite criterii divine. Totodata, este important sa realizam ca Dumnezeu priveste la inima, la caracterul si la personalitatea unei persoane. Aceste criterii stabilite de Dumnezeu sunt cunoscute sub denumirea de standarde divine. Prin aceste standarde divine intelegem ca Dumnezeu are un standard vizibil prin care isi alege slujitorii Sai. Acelasi lucru este valabil pentru orice persoana care doreste sa-L slujeasca pe Cristos in misiune locala si internationala.

Scris de Cosmin Pascu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s