Star Trek – Logica sau experienta?


Daca ati urmarit marea productie a filmului Star Trek, cu siguranta veti fi de acord ca filmul nu i-a dezamagit pe fani. In ceea ce ma priveste, abia asteptam sa vad acest film, deoarce, inca imi aduc aminte ca la varsta de 14 – 15 ani, in fiecare sambata seara ,eram atintit inaintea micului ecran, fiind pasionat si atras de episoadele din Star Trek. O experienta de ne uitat ar spune unii, insa pentru mine a fost un serial exceptional. Totusi, cu toate ca acest film ne-a satisfacut toate asteptarile, (caci am asteptat aproape doi ani), Star Trek dezbate subiecte si aspecte extrem de interesante. Unul din aceste subiecte este captivat in titlul acestui articol.

Continua aici

2 thoughts on “Star Trek – Logica sau experienta?

  1. Dragostea lui Mircea Eliade pentru cultura spaniolã a fost una timpurie. Încã din timpul studenþiei Eliade publica, în diversele periodice la care colabora constant, articole dedicate unor figuri majore ale culturii spaniole. Nu e exagerat sã spunem cã Eliade a fost un promotor al culturii spaniole în Europa orientalã încã de atunci; el a fost cel care i-a fãcut cunoscuþi pe gînditorii ºi enciclopediºtii noºtri în deceniile al treilea ºi al patrulea într-un Bucureºti supranumit în acea vreme “micul Paris”. Am putea semnala doar prezentarea pe care a consacrat-o în 1926 (cînd avea mai puþin de 20 de ani) versiunii franceze a Agoniei creºtinismului de Miguel de Unamuno sau necrologul lui Vicente Blasco Ibáñez în 1928, o figurã care, în opinia sa, nu era întrecutã în acea generaþie decît de Unamuno. Pentru Eliade, ambii “sînt rupþi din trupul acelui om unic al Spaniei, Don Quijote”. “Cel mai frumos roman al lui Don Vicente a fost însãºi viaþa lui”, un roman pe care nu l-a scris niciodatã, “viaþa scrisã între închisoare, tribunã, redacþie ºi camera de lucru”.

  2. Vreau sa te invit la intalnirea bloggerilor evanghelici de sambata. Nu am gasit in pagina asta emailul tau. Te rog trimite-mi tu un email la adresa voiculesti at gmail punct com ca sa iti dau toate detaliile sau intra pe rouavietii.ro/2009/04/16/what-would-jesus-post-intalnirea-bloggerilor-evanghelici . Gasesti acolo detaliile despre intalnire si inscriere la eveniment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s