Obama, un mesia al secolului 21?


Americanii vor privi la imaginea din stanga a Presedintelui Obama. Portretul presedintelui Statelor Unite ale Americii va fi descoperit miercuri in piata Union Square din New York. Obama, inca din Ianuarie, a fost inaltat la o pozitie distinctiva, astfel incat a fost numit (de multi oameni) ca a fiind un mesia secolului 21. Totusi, aceasta fantezie (desi momentan este un reala) se va transforma in realitate atunci cand presedintele Statelor Unite ale Americii va realiza ca nu este capabil sa intruneasca responsabilitatiile necesare pentru un astfel de rol.

Daca pana acum am marturisti un presedinte mai dezghetat la minte, nu la fel se poate spune si despre presedintele actual al Americii. Cu toate ca este mult mai inteligent fata de presedintele precedent, in urmatorii ani, vom marturisii (in presedintele actual) un fenomen extrem de ciudat. Barack Obama va fi cel mai controversat subiect in politica globala. Dorinta de ai unii si multumii intreaga lume (dorind sa schimbe imaginea Americii) poate deveni cel mai costistor pret pe care un presedinte va trebui sa-l suporte. Legislativ vorbind, Obama doreste (si este de acord) sa aprobe casatoriile de acelasi sex, avorturile, unitatea religiilor, si mult mai agitant, Obama doreste sa initieze un dialog de unitate intre musulmani si crestini. Oare chair poate fi un mesia al secolului 21 sau un initiator al cruciadelor moderne? Aceasta intrebare ramane, pe cat se poate, deschisa dumneavoastra si viitorului apropriat.

Dumnevoastra ce credeti despre imaginea de mai sus? Ce parere aveti despre noul presedinte al Statelor Unite ale Americii?

Scris de Cosmin Pascu

12 thoughts on “Obama, un mesia al secolului 21?

 1. Biblia este plina de oameni care s-au crezut mai mari decat Dumnezeu si un exemplu elocvent este Nebucatnetar. Nimeni nu se poate juca de-a Dumnezeu si nici macar acest biet presedinte.

 2. Intersting 🙂
  Da, nu cred ca este vazut cea ceva divin Obama…
  dar poate, nu poate, sigur multi cetateni din Statele Unite isi pun speranta in el.. ca doar e presedintele.. si doar de vorbim de S.U.A.. si mai ales acum in criza asta.. la ei e ceva mai grav.
  Dar nu cred ca e vazut ca si un ‘Christos’, nici vorba!
  In ceea ce spunea George cred ca se referea la cap. 17 din Apocalipsa………….
  daca nu ma insel 🙂

 3. Fapte 12
  21. Într-o zi anumită, Irod s-a îmbrăcat cu hainele lui împărăteşti, a şezut pe scaunul lui împărătesc, şi le vorbea.
  22. Norodul a strigat: “Glas de Dumnezeu, nu de om!”
  23. Îndată l-a lovit un înger al Domnului, pentru că nu dăduse slavă lui Dumnezeu. Şi a murit mâncat de viermi.

 4. dal incolo de negru….cica “Mesia” ,ce va mirati atata? ne uitam la uni care au ajuns la puterea guvernari si nu ne uitam caci si noi,din masina noastra facem un m”Mesia”,din casa noastra la fel….

  Nu stiu cum am devenit noi pocaiti i ultima vreme….Curiosi si punem botul la orice…..Akum va intreb: Ce poate face negru asta? Vai s’amar de el …ca omoara pe pocaiti? Asta e problema lui,noi sa nu ne temem de el ci de Domnul….

  Pocaitilor,trebuie sa ne pocaim!

 5. Ce parere aveti despre ….
  Presedintele Barack Obama se afla pe primul loc intr-un Top al eroilor realizat in Statele Unite de catre compania Harris Interactive. Liderul de la Casa Alba, care a fost inclus in premiera in acest clasament, i-a depasit in popularitate pe Iisus Hristos si Martin Luther King. Fostul presedinte George W. Bush a fost plasat de americani pe locul cinci in Topul eroilor.

  Clasamentul din 2009 ii mai include pe Ronald Reagan (locul 4), Abraham Lincoln (6), John McCain (7), John F. Kennedy (8), pilotul Chelsey Sullenberger (9) si Maica Tereza (10). Dumnezeu ocupa locul 11 in Topul eroilor preferati de americani, Mahatma Gandhi e pe 11 iar Bill Gates se afla pe pozitia 22. Sefa diplomatiei americane, Hillary Clinton, ocupa pozitia 12 in clasament, in timp ce sotul sau, fostul presedinte Bill Clinton, se afla doar pe 16.

 6. Sunt convins, ca nu Obama se face vinovat de osanalele care i se aduc de catre unii, dar sigur el ar trebui sa faca, dupa opinia mea, doua lucruri: 1) Sa se disocieze public de acestea, si 2) Sa dea slava lui Dumnezeu care l-a inzestrat cu abilitatile ce determina pe multi sa-l ridice in slavi, pentru a nu pati, cum ati vazut mai sus, ca Irod despre care ni se relateaza in Sfanta Scriptura.

 7. Apropos pt. “dani”, nu stiu cum te-ai pocait tu dar prin afirmatia cu care incepi pare ca nu ai inteles deloc pocainta caci “dal incolo de negru” – pe langa faptul ca este o fraza trasa din vocabularul de injuraturi si de balta al fiilor intunericului si denota si un pic de rasism, ceea ce nu gasim la oamenii Lui Dumnezeu.
  Imi pare rau ca trebuie sa intervin,dar verifica-ti pocainta mai intai tu si apoi da sfaturi de pocainta altora.

 8. @George Vladu

  Cea ce spuneam eu prin expresia “da-l incolo de negru” nu este cea ce ai inteles tu….

  Ma refeream sa-l punem deoparte,sal dam deoparte,nici nu are rost sa ne umplem mintile cu oameni dinastia….

  Oameni ce au numele lui Dumnezeu pe puze dar in inima lor e vai si amar,sunt oameni ce se cred ca sut mai sus ca Dumnezeu…in alte cuvinte oameni fara Dumnezeu….

  Psalmii 58:3 “Cei răi sunt stricaţi încă din pântecele mamei lor, mincinoşii se rătăcesc odată cu ieşirea din pântecele mamei lor. “

 9. E adevarat biblia spune sa ne iubim vrasmasi dar tot ea spune: Psalmii 97:10 “Urâţi răul, cei ce iubiţi pe Domnul! El păzeşte sufletele credincioşilor Lui, şi-i izbăveşte din mâna celor răi.”

  Eu sincer nu pot iubi un asemenea om,ce lupta impotriva lui Dumnezeu,ce nu de mult timp a dat noi legi in favoarea avortului si a homosexualitati…..

  Fiti siguri ca multi crestini au incercat sa il convinga ca nu face bine si stiti care este rezultatul? Au aruncat margaritare in gura porcilor….Si asta o dovedeste prin faptele lui…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s