Ultima suflare (2), o cale dincolo de moarte


Sunt constient ca articolul precedent (ultima suflare) a avut ca scop intentia de a expune inaintea dumneavoastra un subiect ascuns sau indepartat atat de mult de contextulsocietatii in care ne straduim sa traim pentru Crisots. In acest articol doresc sa continui ceea ce am inceput in prima parte a acestui subiect. Intentia acestui articol este de a dovedi ca moartea nu este elementul final al vietii, ci mai degraba, o destinatie catre Cel care este viu, adica Cristos.

1. Traind in vremuri grele

Ar fi imoral sa ignoram faptul ca experientele vietii sunt inradacinate in contextul lumii mondene. Fiecare om intampina momente dificile. In urma cu 15 ani marturisisem una dintre cele mai cumplite incidente – in care un prieten apropriat murise axsifiat. Surprins de acest eveniment, si confruntand ingroparea acestuia, am realizat ca viata este atat de vulnerablia incat nici o persoana nu este protejata sau exclusa din ecuatia geometrica a mortii. Astfel, trebuie sa recunoastem ca fiecare suntem chemati sa confruntam situatii neasteptate si neplanificate, precum ultimile clipe ale vietii.Totusi, asta nu inseamna ca ne gandim in fiecare zi la acest eveniment sumbru. Fiecare suntem chemati sa traim in vremuri grele sau dificile alaturi de un Dumnezeu care exista si care este present in fiecare detaliu al vietii noastre. Oricare ar fi dificultatiile prin care trecem, fiecare suntem chemati sa ne infatisam inaintea lui Cristos cu tot ceea ce suntem si cu tot ceea ce posedam, chiar si acele momente ne dorite ale vietii de suferinta.

2. Alegem sa traim corect

Si totusi, chiar daca suntem napastuiti de atat suferinta si nedreptate din partea celor din jur, este necesar sa recunoastem ca omul nu este o ecuatie fizonomica sau un obiect manipulant. Fiecare om este creat cu o capacitate incredibila de a alege sa traisca corect sau incorect in orice situatie s-ar afla. In experienta pe care am acumulat-o in ultimii 15 ani, am realizat ca fiecare om este un initiator sau un inventator al unui obiect ce emina in jur o mireasma distrugatoare sau una ne distrugatoare. Astfel dar, fiind constienti de aceasta dilemma, este interesant sa realizam ca omul este inzestrat cu intelepciune din partea Creatorului Sau. Omul este chemat sa foloseasca aceasta intelepciune pentru a trece dincolo de vremurile dificile ale vietii. Intelepciunea dumnezeiasca trebuie sa fie ingredientul unei vieti autentice, insa o viata autentica este reflectata de alegerile pe care fiecare om le-a perceput si aplicat in viata sa. Dumnezeu este alaturi de noi, insa noi trebuie sa fim inradacinati in Cuvantul lui Dumnezeu, pentru a fi in stare sa traim o viata care este asemanatoare cu ceea a celui care este Mantuitorul intregului Univers, adica Isus Cristos.

3. Promisiuni pentru zile grele

O cat de nenorocita este soarta celor care pasesc dincolo de moarte realizand ca totul efortul depus este epuizat si irosit. Dincolo de aceasta minciuna, exista un Dumnezeu real si adevarat, care si-a rascumparat si si-a asezat in Cristos pe cei care cred in El. Tuturor celor care sunt in Cristos, Dumnezeu le-a oferit o viata inradacinata in promisiunile lui Sale, adica in Cuvantul Sau cel Sfant. Ca si rezultat al acestor promisiuni vesnice, fiecare crestin este chemat sa redobandeasca aceasta viata vesnica, traind invierea lui Cristos in fiecare zi. In vremuri grele suntem chemati sa privim spre un Dumnezeu puternic si Suveran, spre un Dumnezeu care este constient de incercarile prin care trecem. In cele mai cumplite clipe suntem implorati sa ne intarcem atentia spre un Cuvant scris, care ofera fiecarui om tulburat promisiuni directionate spre un Mantuitor viu si real.

Scris de Cosmin Pascu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s