Interviu cu Marius Popa


1. Poti sa spui cateva lucruri generale despre tine? (background, de unde esti, varsta, familie, scoli, ce vrei tu sa afle si lumea…)

Ma numesc Popa Marius Calebiu, tocmai am intinerit implinind varsta de 29 de ani. M-am nascut in Aiud, dar traiesc in Cluj de aprox 10 ani. Am 4 surori mai mari decat mine. Intotdeauna am avut o relatie de invidiat cu ele.

2. La ce biserica mergi si in ce esti implicat acolo (daca esti implicat)?

Fac parte  din biserica Centrul Crestin Caleb din Cluj Napoca. Sunt implicat in partea de inchinare in cel mai mare procentaj.

3. De cand bati la tobe? si cum te-ai apucat?

Toata povestea a inceput din vara anului 2000. In vremea aceea mergeam la biserica din Aiud, biserica care a nascut lucrarea din Cluj Napoca. Intr-un fel cele 2 biserici sunt aceeasi “casa”. In fine, La Aiud cineva a donat bani pentru un set de tobe si nu era nimeni care sa cante si uite asa m-am bagat eu. A tinut foarte putin deoarece eu am plecat la o scoala in toamna anului 2000 si am stat 2 ani… M-am intors in vara anului 2002 si atunci era o trupa in care cantam la chitara, care de fapt era instrumentul care-mi placea mie si la care cantam de mai mult timp. Cumva trupa respectiva nu a prea avut noroc in ceea ce privesc tobosarii si atunci m-am bagat eu, bineinteles la initiativa colegilor de trupa.

Dar pot sa spun ca m-am apucat asa mai serios de tobe din momentul in care am inceput sa cant cu Patriciu. Moment in care a trebuit sa uit aproape tot ce am invatat pana atunci. Asta se intampla in 2005. Atunci am inceput sa invat cu metronom si lucruri de genul asta. Abia atunci am invatat cum se tin corect betele de tobe in mana si cum se loveste corect in toba mare si alte cele. Pana atunci bateam cum puteam, cum stiam si din pacate si in ziua de azi simt repercusiunile acestui fapt… de atunci bat cand pot si pe unde pot si cat de regulat pot.

4. Daca mai studiezi, ce studiezi sau ce ai studiat? (tobari, metode, trupe, etc.)

In general nu am urmat ceva studii anume (din pacate), ci am inceput sa ascult mult mai atent partea de tobe din muzica pe care o ascultam. Dar oricand bat la tobe, jumatate din timpul respectiv bat exercitii de picioare si de maini. Sunt exercitii inspirate de la alti tobosari.

Iar a 2-a parte a timpului acordat tobelor o petrec cantand cu muzica ce-mi place mie

5. Cum te consideri din punct de vedere spiritual?

Tot ce pot spune in sensul asta este ca Dumnezeu este extraordinar. El e singurul motiv pt care eu sunt viu astazi chiar si din punct de vedere fizic. Daca a-s intra in detalii ati intelege despre ce e vorba, dar n-o voi face. Cine sunt eu sa ma consider ceva din punct de vedere spiritual. Harul Lui e un dar vital.

Continua aici
Sursa, tobosaricrestini.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s