Slujirea, dincolo de stupiditate 1


Cu cateva zile in urma am prezentat pe bisericata.com un documentar despre modul in care diferite biserici din America au transformat Biserica lui Cristos intr-o imagine negativa si consumatoare. Daca Biserica lui Cristos trebuia sa fie reprezentata de Cristos si de Cuvantul Sau, astazi putem observa ca asftfel de biserici numai fac parte din acelasi trup. Poate ca a sosit vremea sa ne departam de cei care nu predica Evanghelia lui Cristos.

1. Slujirea izvoreste din Cristos

Scripturile, Cuvantul lui Dumnezeu, ne atrag atentia asupra Celui care este slujitorul lui Dumnezeu. Cristos este Alesul lui Dumnezeu si doar prin El putem sa exersam o slujire autentica asupra celor care ne sunt incredintati. Sa nu incuram cumva incredintarea cu intentia de a controla si subordona o persoana sau un grup, doar pentru a arata celor din jur, cine suntem si ce putem face. O slujire, care izvoraste din Cristos, intotdeauna ii va introduce pe oameni inaintea Creatorului divin si nu inaintea oamenilor.

2. Slujirea autentica este despre Cristos

In ultimii ani Romania a fost (si inca este) napastuita de oameni care si-au indreptatit pozitia de pastor sau conducator al bisericii lui Cristos, insa evanghila acestora este cu totul diferita fata de Ceea pe care Cristos a incredintat celor care sunt credinciosi Cuvantului Sau. Astfel de oameni, (care predica o altfel de evanghelie) trebuiesc sa fie numiti invatatori falsi. Dar cum vom cunoaste astfel de invatatori falsi? Ii vom identifica dupa invatatura pe care o promoveaza. Invatatura acestora nu este reprezentata de criteriile biblice ale evangheliei lui Dumnezeu, ci de expereintele personale pe care le suprapun Cuvantului lui Dumnezeu. Experientele acestora sunt mai importante decat lucrarea pentru care Cristos a venit in aceasta lume. Experientele musamalizate vor continua sa dilueze adevarata Evanghelie. Un slujitor adevarat nu isi va baza invatatura asupra unor experiente, ci acesta se va asigura ca nu va depasi limita stabilita in Scripturi. Aceasta limita stbilita si asezata in Cuvant de Dumnezeu, ne ajuta sa intelegem ca toate Scripturile au fost directionate spre Cristos. Totul este despre Cristos si lucrarea Sa de rascumparare a celor pierduti.

3. Slujirea dincolo de stupiditate

Fie ca predicam sau slujim in biserica locala, trebuie sa ne asiguram ca tot ceea ce facem este directionat spre Cristos si spre cei care trebuiesc sa fie rascumparati de Cristos. Este anormal, atunci cand invatatorii fenomenelor emotionale percep, ca experientele acestora sunt echivalate cu lucrarea si Cuvantul Mantuitorului. Prin actiunea lor Cristos este redus si comprimat intr-o cutie magica, ce poate fi controlata doar de cel care controleaza aceste experiente personale. Desi experientele personale au un anumit rol, acestea nu pot inlocui Cuvantul si planul lui Dumnezeu. Dumnezeu ne-a oferit Cuvantul Sau pentru ca noi sa fim ghidati si inradacinati in Cristos. Omul are nevoie de ceva solid. Cuvantul lui Dumnezeu este mult mai important decat fanteziile omului creator.

Va continua …

Scris de Cosmin Pascu

Vezi documentarul aici

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s