De ce va este teama?


Astazi, gandindu-ma la ziua crucificarii si a ingroparii lui Cristos, pentru ucenici avea sa fie una dintre cele mai dificile zile din viata lor. Acestia au fost cuprinsi de teama si de frica. Erau dezorientati si numai stiau ce sa faca. Oare acest Isus chiar era Dumnezeu? Daca era precum a spus El, adica Imparatul intregului univers, atunci de ce a fost macelarit si persecutat in acest fel? Un imparat care este Dumnezeu nu ar fi permis ca astfel de lucruri sa aibe loc. De ce a ingaduit Cristos sa fie crucificat? De ce nu a coborat de pe cruce precum auzisem din gura soldatiolor si a iudeilor? Ce vom face acum? Tot ceea ce am auzit, tot ceea ce am vazut, tot ceea ce am fost invatati, totul a fost o minciuna?

Sambata mare, urma sa marturisim zdruncinarea credintei a unor ucenici ce erau atat de debusolati incat tot ceea ce au cunoscut era clasificat sub semnul intrebarii. Discutia celor doi uncenici pe acel drum reprezinta dinamica si dificultatea situatiei precedente, adica crucificarea si ingroparea Domnului lor. Daca Cristos, invatatorul nostru a murit, inseamna ca noi numai avem un Domn, iar tot ceea ce am experimentat a fost o fantezie in tara minunilor?

Sambata mare, daca o putem numi asa, este ziua intrebarilor neconditionate contextului uman. Deseori, ca si crestini alergam spre ziua invierii, uitand de fapt ca fara ziua de sambata ucenicii nu ar fi conceput cat de extraodinara a fi fost ziua urmatoare, adica duminica invierii. Ca si crestini cred ca trebuie sa ne oprim, fara a uita ca trebuie sa pasim usor spre ziua de duminica. Insa intre timp, ce fel de intrebari se ivesc in mintea ta? Oare poti sa te identifici cu ucenicii dezorientati si afectati de teama si de frica? Oare poti sa privesti inapoi intrebandu-te care a fost impactul evenimentelor experimentate la cruce asupra celor care erau prezenti? Mult mai important, astazi, ai inceput sa privesti spre Cruce, spre Gologta, spre Cristos? El este Mantuirea ta si a noastra, a tuturor celor care cred in Isus Cristos.

Nu te grabi sa sarbatoresti invierea, ci grabeste-te sa privesti victoria Celui rastignit si ingropat datorita pacatului uman. Doar prin acest Cristos, care a fost crucficat si mai apoi ingropat, vei putea sa intelegi cat de importanta este ziua invierii. Intre timp, oare poti sa-I multumesti pentru viata pe care ai primit-o in El?

Scirs de Cosmin Pascu

One thought on “De ce va este teama?

  1. ” Nu va temeti PUTIN credinciosilor, ci FITI credinciosi!”- a zis Isus si asa El ne-a aratat clar ca cine crede in El nu se teme.
    De aici concluzia ca teama nu vine de la D-zeu !
    Asa stind lucrurile, pot spune: ” Sint crestin adevarat, il am pe Isus ca Domn, deci nu ma tem.”
    Aleluia sint salvat si de teama vindecat!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s