Credinciosii sunt mai putin stresati decat ateii


Un nou studiu aparut in revista Psychological Science a descoperit ca cei care cred in Dumnezeu sunt mai putin tensionati sau nelinistiti atunci cand au de realizat sarcini intelectuale, lucru care le permite sa-si indeplineasca indatoririle mai bine decat ateii.
Cercetarea a fost realizata de oameni de stiinta care au masurat reactia creierului la mai multi oameni in timpul unor teste de inteligenta. Testele au aratat ca cei care s-au declarat credinciosi au fost mai linistiti cand au facut o greseala decat cei necredinciosi. Potrivit cercetatorilor, cei mai buni participanti la teste au fost credinciosii care au spus ca Dumnezeu a dat sens vietilor lor, mai degraba decat cei declarati fundamentalisti.
In timpul studiului, care a avut loc la Universitatea din Toronto, voluntarii au fost supusi la mai multe exercitii mentale, cum ar fi sa scrie cuvantul “rosu” pe un fond albastru si intrebati apoi ce culoare are cuvantul scris.

Voluntarii au mai fost intrebati daca cred in existenta lui Dumnezeu si daca religia lor este cea mai potrivita. Pe toata durata testelor, participantilor le-a fost monitorizata activitatea creierului cu electrozi, masurand astfel activitatea zonei cerebrale care provoaca stresul si nelinistea.

Rezultatele au aratat ca cea mai redusa activitate in aceasta zona s-a intalnit la persoanele foarte credincioase, acestea fiind si cele care indeplinesc diverse sarcini mentale mai bine decat ateii. Potrivit cotidianului britanic The Telegraph, ateii sustin ca testele arata doar ca o credinta puternica ajuta la imbunatatirea performantei, dar nu si ca Dumnezeu exista.

Sursa: radiofiladelfia.ro

One thought on “Credinciosii sunt mai putin stresati decat ateii

  1. Dece sa fie stressati crestini? Nu ne invata chiar D-zeu in Biblie ca noi trebuie ” sa facem totul ca pentru El? ” Adica sa fim harnici, seriosi dar cumpatati- adica fara stress!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s