In camera de garda


Scris de Cosmin Pascu

Zilnic pasim pe coridoarele camerelor de garda – inconjurati de durere, deseori tindem sa gandim [ca noi] suntem singurele persoane ce trec prin astfel de experiente dificile. Totusi, idea sau afirmatia rostita este nevalabila odata ce ne asezam pe scaunele salilor de asteptare, unde observam ca alte persoane se lupta cu aceleasi probleme cu care ne luptam si noi. Automat realizam ca suntem sensibili si expusi oricarui fenomen distrugator. Cu toate acestea fiecare asteptam rezolvarea acestor incidente. Oare cat va trebui sa asteptam? Cate ore vom indura durerea distrugatoare pentru corpul uman? Oare cat?

O alta camera divina?

Dincolo de aceasta experienta exista o analogie perfecta, care este atat de daunatoare incat poate afecta atat viata fizica (adica trupul uman) cat si cea spirituala (adica sufletul omului). Pe usile spitalelor pasesc milioane de oameni, insa in camera divina, din ce in ce mai des observam ca foarte putine persoane indraznesc sa le foloseasca. In aceasta camera divina, omul trebuie sa recunoasca ca este o persoana rebela si ca el este infectat de virusul numit pacat (viata fara de Cristos). In realmente, pacientul trebuie sa recunoasca ca s-a departat de Dumnezeu prin propria decizie de a isi focaliza toata atentia spre el insusi. Individualismul, adeptul si prientenul acestuia, i-a infectat intreaga viata cat si propria relatie cu Dumnezeu. Pe masa de operatie, pacatul trebuie sa fie inlocuit cu Cristos si lucrarea Sa de reascumparare.

O alegere, o viata santatoasa

Si totusi, cu toate ca omul, care este un pacient rebel, este iubit si indragit de Dumnezeu, acesta nu doreste sa aiba o viata sanatoasa. Acesta, speriat de faptul ca alegerea sa poate afecta sau infecta persoanele din jurul sau, alege sa respinga reteta necesara vietii sale. Desigur, cand ne referim la cuvantul `a afecta`, ne gandim la faptul ca Cristos, care ne-a schimbat prin lucrarea Sa, trebuie sa fie prezent in tot ceea ce facem, astfel incat, cei cu care ne intalnim pot observa ca modul nostru de vietuire afecteaza modul lor de gandire. Opusul acestei realitati este ca omul, care alege sa respinga sau sa se impotriveasca lui Cristos, va infecta orice om (prin tot ceea ce face) cu ceea ce este rau si distrugator. Asftel dar, inainte de a intra in camera Divina, omul trebuie sa aleaga viata sau moartea. O viata sanatoasa este o viata schimbata si tranformata de Cristos.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s