Un lider eficient


O temă din subiectele căutate pe site-ul bisericata.com a fost următoarea întrebare: De ce are nevoie un conducător pentru a conduce o firmă? Sper ca în acest articol să privim asupra unor aspecte necesare în viața unui lider/conducător în afacerea acestuia de zi cu zi. Cred că am fi dezamăgiți dacă tindem să ne gândim că o afacere de succes este condusă de o situație financiară sustenabilă. În acest articol aș vrea să privim asupra modului de raportare a liderului spre angajații săi, deoarece ei sunt cei care contribuie, cel mai mult, la dezvoltarea unei afaceri eficiente. Călătoriți împreună cu mine, dar nu cu mercedez benz, ci cu o minte și inimă deschisă înaintea subiectului discutat.

Intergritate și transparență

Aceste două aspecte sunt atât de importante încât afacerea unui lider scoate la suprafață indentitatea unui conducător transparent și integru. Suntem conștienți de fenomenul îmbogățirii peste noapte, iar dacă am aplica metoda menționată în această secțiune, atunci am putea spune că astfel de lider, ce s-au îmbogățit peste noapte, sunt persoane al căror integritate și transparență sunt deteriorate și devastatoare pentru cei din jur. Mult mai mult, astfel de oameni sunt baștanii unui sistem irespectabil și netransparent. Tot ceea ce fac este numai și doar pentru ca ei să se îmbogățească.
Un lider creștin, oricare ar fie el, este chemat să aibă integritate și transparență în tot ceea ce face. Liderul creștin este chemat să implementeze acest princicpiu datorită faptului că el îl reprezintă pe Dumnezeu înaintea celor din jur. Carte Proverbelor ne vorbește extrem de mult despre cum ar trebui să ne relaționăm celor de lângă noi. Ca și lider, cred că este important să fim transparenți și integrii. Facem asta deoarece noi suntem și am fost transformați de Cristos. Iar dacă am fost tranformați de El, nu mai putem fi persoanele care să-și desfășoare activitățiile proprii – fiind conduși de afaceri murdare. Deci, un lider creștin trebuie să aibă integritate și transparență înaintea lui Dumnezeu, înaintea familiei sale, înaintea colegilor săi, înaintea angajaților săi, înaintea partenerilor săi, înaintea comunității sale. Observăm din cele descrise mai sus că atunci când un lider acționează incorect, mai multe categorii de oameni sunt afectate. De aceea, liderul (creștin) unei afaceri nu este un baștan, ci acesta este un angajat al Tatălui ceresc, căruia i s-a dat o responsabilitate și poziție importantă – cu scopul de a contribui la bunul demers al comunității în care ne aflăm. Totuși, dacă suntem angajații lui Dumnezeu este corect să ne întrebăm cum ne relaționăm față de cei peste care am fost chemați să conducem?

Scris de Cosmin Pascu

Continuă mai departe …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s