Credința în vremuri grele


Nu știu cât de mult prețuiți credința pe care ați primit-o în Cristos Isus, însă pentru mine credința în Cristos este candela și existența vieții mele. Această credință nu este clădită pe cerințe sau o spiritualitate omenească, ci pe promisiunile asezate de Dumnezeu în Cuvântul lui Dumnezeu.

Aș vrea în acest articol să privim asupra unui pasaj biblic din cartea Habacuc, care ne învață un aspect important despre ce înseamnă credința. Vă învit să deschideți Scriptura la Habacuc capitolul doi, iar versetul cheie pentru noi este versetul patru. 

Credința nu poate fi investigată de jurnaliști sau oameni de ștință. Nu putem afirma că credință este un obiect sau o persoană, deoarece acest lucru este imposibil. Într-un fel, același lucru se poate spune și despre Habacuc, deoarece tot ceea ce cunoaștem despre aceasta persoană este că are un nume, o identitate, iar aici se oprește totul. Nu știm care este scopul pentru care nu avem mai multe informații despre acest om al credinței. Totuși, ceea ce știm despre această persoană este că trăia într-un context foarte corupt, iar capitolul doi ne explică foarte clar acuzația adusă împotriva acestei națiuni ai lui Iuda.

Versetul patru a fost și încă este folosit ca și un dreptar al teologiei creștine atunci când ne gândim la încercările pe care le întâmpinăm în fiecare zi. Însă, aș dori să vă încurajez să nu scoateți din contextul acesta faptul că Dumnezeu este alături de cei care sunt credincioși Lui.

Continuă articolul scris de Cosmin Pascu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s