Biblia interzisă în Hong Kong?


208 persoane din Hong Kong au cerut Comisiei de Cenzură şi Audit al Presei Tipărite să interzică vânzarea Bibliei persoanelor cu vârsta sub 18 ani. Aceştia motivează acţiunea prin faptul că Biblia ar reproduce scene imorale, neadecvate pentru minori, notează rian.ru!

INVĂŢĂMINTE IMORALE. Autorii petiţiilor susţin că Sfânta Scriptură se bazează pe povestiri care conţin acte de viloenţă, incest, viol şi canibalism şi cer o lege prin care cartea de bază a creştinătăţii să fie declarată imorală! Dacă protestestele vor fi luate în considerare, atunci vânzarea Bibliei în Hong Kong va fi permisă numai persoanelor cu vârsta peste18 ani. De asemenea carţile vor fi învelite în folie şi cumpărătorii vor fi avertizaţi de faptul că dau banii pe o carte imorală .

ASOCIERE STUPIDĂ. Conform sursei citate, plângerile au la bază un recent scandal, plecat de la o provocare lansată de revista Student Press. În paginile publicaţiei, studenţilor li se cerea să povestească fanteziile sexuale pe care le-au avut cu rudele sau cu …animalele. Considerat imoral şi jignitor de către studenţi şi personalul Universităţii Hong Kong, respectivul text ar putea duce la răspunderea penală a iniţiatorilor. Jurnaliştii s-au disculpat, afirmând că nu au vrut altceva decât să dezbată teme considerate tabu în societate. Ei au făcut şi o paralelă între iniţiativa lor şi Biblie, afirmând că inclusiv Sfânta Scriptură este considerată neadecvată ca mesaj în multe cercuri sociale. De aici şi până la cerinţa celor 208 cetăţeni nu a mai fost decât un simplu pas. Unul care ne demonstrează cât de stupizi putem să fim în ideile pe care uneori le lansăm.

De Corina Andriuta, Jurnalul.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s