Biserica si Toaleta


modestsaucool1.jpg

Pentru unii biserica este un locas sfant la care, saptamana dupa saptamana, diferite grupuri de frati si surori vin sa-l laude pe Dumnezeu cu multumiri pentru ceea ce El a facut in trecut, prezent, si pentru ceea ce El va implinii in viitor. Desi aceste grupuri vin cu o inima smerita si plina de lauda, un alt grup de “vagabonzi crestini”, intra pe usile bisericii directionandu-se nu spre auditorium, ci spre toaleta publica a bsericii. Astfel, toaleta este mai importanta decat Dumnezeu. Nu pot sa inteleg acest comportament atat de imatur. Oare acest grup de tineri (F si M) nu au timpul necesar pentru a se pregatii acasa, atat fizic cat si spiritual? O astfel de maniera este rezultatul unei imagini catastrofale. A fi modest in zilele noastre inseamna a fi incapabil, iar daca doresti sa fi ciumeg, pentru a castiga favorul unui sms sau bip, tot ce trebuie sa faci este sa devii nebun, sa-ti pironezi nasul cu carlige, ochii cu cercei, si urechile cu o sarma de aur sau argint. Imi cer iertare daca exagerez sau daca sunt prea dur. Problema este aceasta: ce facem cu realitatea?

Cred ca scopul venirii la Casa Domnului nu ar trebuii sa ne forteze sa ne holbam in oclinda magica, ci ar trebuii sa ne pregatim acasa. Atat in Vechiul cat si in Noul Testament, copiii lui Dumnezeu intotdeauna s-au pregatit cu modestie si respect atunci cand veneau inaintea lui Dumnezeu. Problema noastra este ca atunci cand venim la biserica, noi nu venim pentru asculta Cuvantul si a ne intalnii cu Dumnezeu. Noi venim pentru Castronita (tipa de la balcon) sau mai degraba, ochii ne sunt atintiti asupra lui Toader, care are in parcarea bisericii un BMW. In alte cazuri, venim la biserica pentru a ne lansa ca si vedete, iar daca este posibil, chiar devenim produse cu eticheta comerciala. Motivatia noastra ar trebuii sa se schimbe!

Credeti ca exagerez? Astept contributia dumneavoastra!

Cu stima si respect,
Cosmin Pascu

One thought on “Biserica si Toaleta

  1. Dl. Cosmin,

    Vreau sa va spun ca am citit articolul pe care l-ati scris si m-a marcat, exact asa este in bisericile noastre, din pacate. Vorbesc din punctul de vedere al meu, o tanara, studenta in anul doi de facultate si care ramane profund dezamagita de ceea ce au ajun tinerii din bisericile noastre. Nu zic ca ispite nu sunt, ca sunt cu duiumul, ca si eu sunt tanara, dar Domnul Isus a gasit raspuns pentru aceste ispite pe care noi tinerii si nu numai noi, ci toti crestinii din acest secol le au. Domnul Isus sa ne cerceteze pe fiecare dintre noi si cu adevarat atunci cand va veni sa ne gaseasca cu hainele curate spalate in sangele Mielului. Ma bucur ca am vazut initiativa de a comenta aceasta criza spirituala peste care majoritatea crestinilor o ascund. Ideea este ca in biserici se prezinta moda si gagicareala, Doamne ai mila de noi si ajuta-ne ca intr-adevar sa intelegem ce inseamna un duh smerit si supus lui Dumnezeu. Va doresc sarbatori binecuvantate alaturi de Cel care merita cu adevaray sarbatorit si sa fiti biruitor cu Domnul Isus in fiecare zi din viata. Mi-a parut bine sa citesc acest articol si vreau sa te incurajez cu indrazneala sa spui fara nici o retinere ceea ce Dumnezeu iti spune pe inima si cine are urechi de auzit va lua aminte, iara cine nu, va avea de pierdut. Datoria este sa spunem ceea ce spune Biblia si sa fim sare si lumina in locul in care Dumnezeu ne-a pus. Amin! Multa binecuvantare, har si pace!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s