Imaginea Conteaza…


imaginea-adevar-conteaza.jpg

Caracterul si imaginea noastra sunt reflectate de ceea ce purtam si de modul cum ne imbracam. Hainele si infatisarea exterioara arata ceea ce suntem, caracterul crestin si valorile morale ce le detinem fiecare. Si pentru ca trebuie sa fim placuti lui Dumnezeu si prin infatisarea exterioara, noi, copiii Lui, trebuie sa ne raportam la standardele Sfintei Scripturi, astfel incat sa fie o stransa legatura intre viata interioara si aspectul exterior.

In Noul Testament (1Tim.2:9,10; 1Petru 3:3,4) gasim sfaturile apostolilor Pavel si Petru cu privire la infrumusetarea inimii cu un duh smerit si linistit, accentul fiind pus mai mult pe omul din launtru, acestea fiind mai de pret decat hainele si podoabele, referindu-se cu precadere femeilor. Astfel, femeia trebuie sa se imbrace decent, cuviincios, smerit, aratand respect fata de Dumnezeu, fata de sine si fata de semeni.

Eu consider ca suntem create de Dumnezeu sa reflectam frumusetea Lui prin intreaga noastra fiinta. Dorinta de a aparea bine in fata celor din jur nu este rea cand este corect motivata, cand se face in mod corect, in nici un caz ostentativ sau din mandrie, si daca exista acel ECHILIBRU; extravaganta se naste din exces. Consider ca este important sa pastram acest echilibru. Eu personal a trebuit sa gasesc acest echilibru si l-am gasit (ma aflam la acea extrema a smereniei impuse, dusa pana la maxim-maximorum). Nu trebuie sa exageram in preocuparea pentru aspectul exterior, dar nici nu trebuie sa il neglijam.

Un caracter bland si linistit nu va fi observat daca aspectul exterior lasa de dorit, datorita unei false intelegeri a sfinteniei. Si pentru ca nu sunt superficiala in nimic din tot ceea ce fac, consider ca a te ocupa si de aspectul exterior nu este pacat, aspect exterior insemnand: decenta, bun gust, simplitate dar si eleganta, potrivit la ocazie, si nu in ultimul rand, potrivit Cuvantului lui D-zeu. Iar pentru mine frumusetea interioara nu-i o vorba goala, consider ca trebuie sa reiasa, nu sa fie spusa.

Evitand extremele (indiferenta fata de infatisarea exteterioara-atentia excesiva acordata) si pastrandu-ne echilibrul si controlul de sine, putem fi placuti lui Dumnezeu si in acest aspect al vietii noasre.

Aceasta este parerea mea, mi-ar placea sa stiu si alte pareri!
Comentariul contribuit de Mia,
In sectiunea articolului: “obsedat de imainge”

8 thoughts on “Imaginea Conteaza…

 1. infatisarea femeii crestine , HM ! pina mai prin ani 89 mai vedeai prin biserici femei care aduceau a crestine ; dar a venit REVOLUTIA si Satana a revolutionat si caracterul femeilor CRESTINE(sic) sa fiu mai explicit , femeile (nu toate) au aruncat semnul stapiniri (AUTORITATEA)si au adoptat tinuta IZABELEI ca oricum Dumnezeu se uita la inima (sic) zic ele asa ca stai tu APOSTOL PAVEL linistit cu epistola ta ! cor , cap 11 v 5-15 ca noi femeile sintem in HAR nu sub vechea slova asa ca noi femeile facem cum ne place noua ; doar n-o sa aratam ca niste babe.
  Ce semn al stapiniri ,doar noi avem stapin pe ISUS(sic) ce ne mai trebue si un semn altceva decit parul pe care il avem. Oare asa este? Cum de pina la revolutie majoritatea femeilor CRESTINE purtau pe cap semnul stapiniri ; barbatului si a lui Christos si imediat dupa revolutie le-a luminat (dracu) duhul lui Izabela si au abandonat invatatura apostolilor in favoarea invataturi dracilor ?
  Cei ce au dus aceasta invatatura draconica sint mai vinovati decit cei ce au acceptat-o pentru ca ei insasi au dovedit prin acceptarea la inchinare femei desvelite ;au dovedit ca Duhul lui Dumnezeu e absent in ei si ca lucreaza faradelegea
  Da este drept parul este invelitoarea capului atit la femee cit si la barbat !
  Dar femeia din pricina ingerilor TREBUE sa aiba PE CAP un SEMN al stapiniri ei
  fie ca e maritata fie ca nu e.Pentru ca exista o relatie FEMEE BARBAT CHRISTOS DUMNEZEU pentru femeia maritata Cea ne maritata se include in relatia PREZBITER(PASTOR) CHRISTOS DUMNEZEU) asa ca orice subrefugiu nu are sens
  Cei ce iubesc pe Dumnezeu pazesc Poruncile lui Dumnezeu ; cei ce nu vor sa asculte de Dumnezeu ascuta de Diavolul si sint calauziti de duhul lumi(cel rau)
  Stiu si sint convins ca surorilor nu le place – dar unica sansa de a intra in inparatia lui Dumnezeu ASCULTAREA(inplinirea)
  Cele ce doresc viata vesnica se vor conforma ADevarului
  ISUS ESTE ADEVARAT SI STA IN ADEVAR SI EL NU IUBESTE FARADELEGEA
  pOCAITIVA SURORILOR CIT MAI E VREME
  E drept sint din generatia veche- dar Adevarul e si mai vechi si ramine pentru todeauna

  s bogush dd

 2. Draga Bogush,

  Mesajul tau nu are nici un echilibriu si nici nu este Biblic. Nu crezi ca esti putin cam importiva femeilor? Incearca sa oferi o perspectiva Biblica care ofere o perspectiva din ambele unghiuri.

  Cu stima si respect,
  Cosmin Pascu

 3. Bogush, nu inteleg la ce te referi cand spui ca sunt impotriva femeilor. Spune-mi, te rog, chiar vreau sa stiu. Daca gresesc undeva trebuie sa ma corectez, nu? De obicei femeile sunt mai preocupate de acest aspect, de aceea am pus problema asa.
  Ce este rau in a te ingriji si de aspectul exterior si totodata sa nu depasesti limita decentei si smereniei de care vorbeste Biblia?
  Si unde este dezechilibrul? Poate ca eu nu-l vad, aratami-l tu! Trebuie sa ne sfatuim unii pe altii,nu? De aceea suntem frat(sau cel putin asa cred eu,ca suntem frati).

 4. Bogush, In textul biblic la care faci referire,1 Cor, 11:5-15, apostolul Pavel vorbeste dupa cum se vede si in titlul pasajului biblic, despre tinuta femeii in adunari.
  Astfel ,in adunari femeia trebuie intr-adevar sa aibe capul acoperit.dar nu este specificat sa poarte “semnul stapanirii” ei peste tot. Mentionez acest lucru nu pentru ca vreau sa te contrazic,ci pentru ca eu m-am confruntat cu aceasta problema.Mi s-a impus purtarea baticului si pe strada(asa se intelegea smerenia) si l-am purtat toata adolescenta mea,nu mi-a fost si nu imi este rusine ca sunt “pocaita” dar am supotat greu remarcile(soro…..!) ,ma simteam frustrata,mult timp am avut complexe de inferioritate si n-a fost chiar usor sa scap de ele. Am purtat mult timp baticul si pe strada ,dar nu l-am purtat cu placere ,asa ca nu mi-a folosit la nimic.Pot sa spun si imi asum responsabilitatea celor spuse,ca am ajuns la concluzia ca smerenia si pocainta nu stau in “semnul stapanirii” si in a-ti acoperi capul,ci in lucruri cu mult mai inaltatoare cum ar fi :iubirea fata de aproapele nostru , dragostea ,blandetea si caldura sufleteasca pe care o transmiti celor din jur.

 5. Bogush sa sti ca Mia are perfecta dreptate
  si eu sunt de moda veche dar sunt perfect de acord cu biblia, nu cu parerile personale ale lui x si y……….
  oameni nu trebuie sa-si dea seama ca esti pocaita daca porti batic sau nu , iar cei din biserica nu trebuie sa zica ca uite ce pocaita e fata aia ca poarta batic si pe strada si asa mai departe……..eu personal port batic doar la biserica si nu sunt casatorita, insa biblia spune doar de femeile maritate sa-l poarte, nu zic pt ca mi-ar fi greu sa-l port pt ca nu mi-e
  daca comportamentul tau si vorbirea ta, dovadeste ca esti crestina, atunci cei din jur te vor lauda si vor aprecia acesta credinta a ta,,, insa daca “porti semnul stapaniri” si faptele tale nu sunt vrednice de a-l purta, deageaba il porti
  trebuie sa-l porti cum spune biblia si cu intelepciune

 6. bogush daca te uit adanc in sufletul tau, vei vedea ca nu ti-e indiferent de modul cum arata prietena sau sotia ta………nu cred ca ti-ar placea sa-ti fie neingrijita si sa umbli cu ea pe strada, ar fi sanse mari sa-ti fie rusine cu ea, nu?

  Referitor la imagine, realitatea e ca pt baieti conteaza mult imaginea, ei se indragostesc de ea , iar fetele se indragostesc de sufletul baiatului

  Imaginea este asemanatoare unui cv

 7. pace sunt instructor de fitness imi place sa practic acest sport ma dau cu oja si port batic doar la biserica as vrea sa aud pareri multumesc

 8. Tema baticului e o temă foarte delicată , care a pus în contradictoriu foarte multe biserici , frați ,surori, chiar a adus conflict în familii . Am cunoscut familie în care soțul și-a bătut soția că nu a purtat batic . Cred că nu acesta e rolul baticului ; și nu-mi dau o părere ,ci este ceea ce am studiat și am cules de la marii predicatorii. În primul rând nu vreau să pun într-o lumină proastă vreo biserică sau vreun cult , ci vreau să dau o explicație pur teologică. În al doilea rând Pavel este cam dur cu cetatea Corint sau orasul Corint și foarte corectiv , dorind să corecteze greșelile de comportament ale corintenilor . Vreau să dau un cadru istoric și este important să nu scoatem din context acest pasaj 1cor 11: 5-15 din cele doua epistole către corinteni. Acest pasaj merge mâna în mâna cu toata epistola .Vreau sa fiu scurt ; aceste îndemnuri au fost date doar corintenilor , și în special femeilor( nicăieri in alta parte nu se va mai vorbi de acest lucru)pentru că aveau o problema cu supunerea și cu rolul lor în cadrul societății și familiei . Legat de cadrul istoric : corintenii se împotmoliseră în legea lui Dumnezeu și făceau foarte multe greșeli în special cu privire la căsătorie , la despărțirea dintre soț și soție, la curvie etc . Pentru ei erau inexplicabile cuvintele scripturilor, de aceea Pavel le scrie această scrisoare ca să-i îndrepte și să-i corecteze .Corintul era un mare centru cultural , comercial, religios dar si un mare centru al desfrâului unde se facea cel mai mult compromis cu păcatul .Pe o colina din oraș, unde era foarte vizibil templul închinat Afroditei zeița iubirii și a fertilității în care o mie de preotese practicau prostituția ca parte a ritualului de închinaciune .Corintul era un oraș al viciului , pe străzi se plimbau bărbati homosexuali care își lăsaseră părul să crească ca la femei (1cor 11:4) și de aceea Pavel delimitează aceste lucruri între a purta părul lung si a nu-l purta ;învelitoarea făcea diferența între bărbați și femei și în același timp era și un semn al supunerii lor pentru că aceasta era problema femeilor , nerecunoașterea autorității sau mai pe scurt ”femeia emancipată ”care din punct de vedere al rolului vroia și vrea să fie egală cu bărbatul și accentuez doar din punct de vedere a rolului . De aceea Pavel vrea să adauge acest semn al supunerii doar corintenilor.Aceasta e o prezentare sumară dar sper să fie de folos . Pavel încheie cu 1cor11: 16 ca să pună capăt controverselor ce pot apărea cu privire la acest subiect. Și ca sa mă fac înțeles vreau să spun o istorioară cu un frate care căuta o biserică creștină undeva în alt județ și nu găsea pe nimeni să întrebe . La un moment dat a aparut un grup de fete” foarte evlavioase” care se duceau la biserică și și-a zis el că acestea sunt sută la sută creștine pentru că toate purtau batic . Și-a zis că asta e șansa lui . Le-a salutat întrebându-le de respectiva biserică , la care a primit înjurături .Deci nu baticul face diferența ,ci atitudinea noastra fată de Domnul Hristos si cât de mult lăsăm să se reflecte El prin viața noastră .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s